"BEN ASHAARI DAN RAKAN BLOGGER"

Assalammualaikum dan Selamat petang ^.^ sume!! (budak baik. :) )

Dikesempatan ni... Mak Usu nak ikut join skali la segmen "BEN ASHAARI".... Nak join gak klik jer [SINI] ataupun klik pic yang hensem kat bawah ni...



Ok2... straigt to the point... Blog "Sejuta Rasa Mak Usu" adalah satu blog personal yang menceritakan sebahagian dari kehidupan seharian Mak Usu... Apa2 pengetahuan dunia dan akhirat yang Mak Usu tahu insyaallah Mak Usu g kongsi kat semua orang kat dalam blog nie... Terutamanya cam resepi2 yang Mak Usu dah try... Kalau sedap confirm Mak Usu kongsikan...hehehe... N now baru2 ni Mak Usu terima cadangan dari kwn2 buat segmen untuk kamus loghat Sarawak... Jadi sesiapa saja blh la datang blaja dengan Mak Usu kat blog nnti k... Tiada paksaan :).. Memang masih baru dalam dunia blog... :):) Apepon "lame2 jadi bukit"... cam menabung plak....hehehe

Sebab apa plak Mak Usu berblog ialah memang minat dari dulu... Lama dh sign in blog ni tp ditinggalkan berhabuk lebih setahun disebabkan masalah yang dielakkan iaitu xda internet lagipun tyme tu still study lagi.. So, sekarang mula aktif  berblog kerana minat tersebut muncul lagi setelah memiliki broadband..tu pon berkongsi ngan kakak...hahaha...Lgpun sekarang dah abis blaja...so blh la update entri selalu... Mak Usu sebenarnya dah anggap blog Mak Usu ni sebagai kawan dan diari Mak Usu... Blog ni la pendengar setia luahan hati dan perasaan Mak Usu... Mak Usu memang jenis orang yang suka berkongsi cerita n mendengar cerita orang... Jadi sebab ini la Mak Usu berblog.. Berkongsi pengetahuan, ilmu, dan mana tau sesetengah entri boleh dijadikan sebagai pengajaran... Matlamat berblog ni Mak Usu penah post entri sebelum ni... Nak baca blh klik [SINI] hehehehee... berblog ni memang mengisi masa lapang Mak Usu... kearah yang positif yer... hehehehe... (kadang2 terlalu taksub xblh gak..kan? heheheh)

Dan idola Mak Usu dalam dunia blog ni ialah seperti: 1. Kalo photoblog idola ak Naim Photoblog (suke tengok cara dia aplikasikan sesuatu pic... alahai...bla la nak ada dslr sendiri...hehehhe )  2. Kalo dari tutorial tok cantikkan blog mmg blog Lyssa Faizureen jadi idola ku... mmg banyak membantu ramai blogger... salah seorang ak..thank lyssa chomel..hehehe.. :) 3. Kalo nak baca entri yang best n berguna plak idola ak ofcoz la Ben Ashaari...segala idea.. tip2..pendapat2 n realiti story mmg bnyak berguna dan boleh dijadikan peransang hidup... Terima kasih idola ku!!! ( Kalo blh semua blogger otai ak jadikan idola...)

Wahh!! Membebel lebih plak Mak Usu... xper2.. kate nak berkongsi2 cerita kan...hehehe... Apepon setuju kate Abg Ben... Mmg Mak Usu pon suke ramai kawan dari pelbagai negeri... pasti hidup lebih bermakna!! hehehehe.... Stop here for dis segment!! See again...bye...


p/s : HAPPY DEEPAVALI kpd kwn2 beragama hindu.... :):)





11 comments:

Nadiah Jahari said...

Hai ,selamat berkenalan .Singgah dari blog Abg Ben .Jemputlah singgah blog Nadiah ;)

-✿Ayu✿- said...

salam kenalan! dri segmen abg beng!
hehehe...ayu kdg2 taksub jgk dgn blog...smpai x mkn...ngee~~~

Syafiq Ahadin said...

Salam singgah dari saya, Syafiq Ahadin . :D

Saya gila blogging nak cari kawan! Hehe. :D

Fezzy Sha said...

@-✿Ayu✿- Thank ayu!! Salam kenalan dari Sarawak... Mak Usu pon.. bila dh taip entri xingt nak makan...

Fezzy Sha said...

@Syafiq AhadinSalam Shafiq.. Berkawan biar sejuta2 milion...hehehhe!!

SpidermanHere said...

Salam ukhuwah tuan blog. Lina datang dari segmen yang sama. Dah follow blog ni. Kalau ada masa, jom terjah Lina balik :) http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/10/ben-ashaari-dan-rakan-blogger.html

wanie wonek said...

singgah sini dan datang utk follow. jom terjah blog saya

KiMiE said...

Salam perkenalan.. Dari segmen yang sama :) - Follow blog kamu! - ^_^

Jom terjah : http://kimie-blog.blogspot.com

Miss Ayu Nushka said...

salam ziarah.dr segmen yg sama^^
ayu dh follow
jemput2 la singgah kat blog ayu pula

QmaRidh said...

salam perkenalan! dri segmen abg ben! jom singgah blog saya..

Arol Mubin said...

Salam perkenalan daripada Arol Mubin! :)

# Lambat terjah sini sebab ada masalah sikit ;
http://arolpunyeblog.blogspot.com/2011/10/berhenti-merungut-dan-belajar-untuk.html