Best ke femes?

Assalammmualaikum :)

Pon! Pon! Tumpang lalu.. Lady gaga nak lalu..:) hahahaa...

*Lady Gaga kerna serbu wartawan...

Best ke femes cam ni?? Bukan ape..Ak cume xpuas hati jer bile sesetangah org cakap kalo femes baru ade klass... n org femes banyak kelebihan..betol ker?? Pendapat org xsame.. So ape yang ak nak kongsikan sekadar pandangan individu...hehehe...

Kelebihan jadi orang femes:

Orang sentiasa prihatin kat kite..
Mane x nye... sihat atau sakit semua org tanya.. Semua bagi nasihat n doakan cepat sembuh.. so sweet.. Kalo org xfemes .. Nak suruh tanya pon kena bagi upah dulu kot...hehehehe

Apa2 program mesti dapat sambutan..
Kalo org femes buat ape2 aktviti mesti dapat sambutan punyer... Cam fb n tweet ke mesti banyak fan... best gak banyak penyokong...

Jadi idola semua orang
Janji kite femes mesti ada sesetengah org akan jadikan kite ni idola.. JAdi bertambah semangat la kite... hehehe

Kekurangan jadi orang femes:

Banyak yang dengki...
Memang salah satu cabaran org femes ialah banyak yang akan dengki dengan kejayaan kita.. jadi sabar je lah... hehee...jgn tension2...

Sharing is loving
Bile dah femes kena la kongsi sume cite ngan fans.. Sampai ke lubang cacing tau diorg carik.. dh prihatin sngt kan..Tapi agak xda privacy la kan... Ntah2 tyme gosok gigi pon diorg nak tau guna colgate ape...Tapi dah femes kena la layan gak..xleh sombong..hehehe...

Hati-hati
Kalo jadi orang femes kena selalu hati2 kalo nak wat sesuatu.. semua kena buat baik2.. xleh jahat2..nnti terpampang muke depan surat khabar...hehehe....


Sebenarnya femes ke xfemes ke same je.. Kitakan same2 manusia jadi masing2 ada kelebihan dan rezeki masing2... Memang dah kejadian kita ada kekurangan dan ada kelebihan... Jadi sepatutnya kita sentiasa bersyukur.. Buat semua benda dengan hati yang ikhlas dan dengan niat yang baik.. Insyaallah.. kebahagian hakiki sebenarnya tingkat kelas kita..hehee..bukan femes or xfemes..hehehe.. ;p;p;p

Itu je kot... :p;p bye


p/s: It is easy to criticize, but difficult to create

2 comments:

Khairiz said...

betul tu bukan senang nak jadi org femes ni, banyak halangan dan dugaan..apa2 pun lg better jd org biasa je, xda orang nk jaga tepi kain kita, xda orang nak iri hati ngn kita tol x ?

Fezzy Sha said...

@Khairiz btl3..jadilah diri sendiri...:)