"Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta"

Assalammualaikum...

Seperti biasa.. Sebelum memulakan entri Mak Usu biasa akan join contest dulu.. Lagi satu contest yang menarik hati Mak Usu.. Contest Aku dan Quote Sahabat vs Cinta by KK n NL.... Ni yang Mak Usu suka  ni kalau bab sahabat or cinta..hikhik...Terima kasih kat Nia sudi jemput Mak Usu k..
Nak join jugak klik banner ni k..

Mak Usu pilih tema SAHABAT

"Di dalam kekayaan, SAHABAT kita mengenal kita, di masa kekurangan, kita pula mengenal siapa SAHABAT kita"

Then, Mak Usu nak jawap soalan yang diorang bagi...

Mak Usu pilih quote dan gambar diatas adalah kerana itulah sebenarnya maksud seorang sahabat sejati... Ketika senang dia ada disisi, ketika susah dia masih pegang erat kita disisinya.. Gambar dia atas menunjukkan 5 Sailor yang Mak Usu gambarkan 4 sahabat sejati dan Mak Usu.. Tidak meninggalkan Mak Usu ketika kesusahan dan meraikan bersama jika kami bersenangan... 5 sailor diatas akan berkerjasama menjaga keamanan negara.. Sentiasa saling bantu membantu antara satu sama lain.. Tidak akan meninggalkan sesorang dalam kesusahan.. Dimana2 pun mereka akan sentiasa berlima...

Mungkin sahabat tidak akan sentiasa dekat dengan kita selalu..tetapi mereka akan meninggalkan hati mereka supaya kita tahu mereka sentiasa berada dengan kita walaupun berjauhan... Hargailah sahabat anda selalu.. Pilih sahabat yang tepat!

Mak Usu tujukan quote ini untuk 4 sahabat sejati Mak Usu iaitu GURL, IN, ZUE, EMY... Kami berlima akan bersahabat selamanya... Na tahu siapa mereka dan kenapa Sailormoon sinonim dengan kami... baca [SINI] k... :):) (Maaf ya.. tu entri lama, jadi masa tu Mak Usu masih guna perkataan AKU..hihi)

Dan lastly, pandangan Mak Usu terhadap SAHABAT ialah seseorang yang memahami kita kala kesusahan dan kesenangan.. Mereka adalah pendengar dan penasihat yang terbaik dalam hidup kita... Sahabat akan kekal sampai bila2 kerana kita bersahabat secara ikhlas dan bukan kerana darjat dan harta... Jesteru itu, sahabat akan dapat mengenal kita ketika senang dan kita akan dapat mengenal sahabat kita ketika kita susah.. :):) Dimana pun mereka berada, mereka akan tetap dihati...

Done!

Untuk contest ni Mak Usu nak tag sahabat Mak Usu kat blogger, bab Mak Usu nak tahu pandangan mereka..Mungkin juga ada yang pilih cinta kan?? hikhik...

Mak Usu tag, DYA, MASZ, CIK NUR, EZA, YUMIDA,ERYATI, KIS dan semua la.... Banyak sangat sebenarnya...ihkhik...

Bye!

7 comments:

Mr.Clive said...

astaga.mak usu tok org swak duhal?sik ku perasan dolok.hahaha
swak cney mak usu? :)
hehe XD

Masz Sidek said...

mak sih mak usu tag kmk.. insya-Allah mun sempat kmk join...

aReLaN said...

wow...memang sailormoon la cukup 5 orang bersahabat.hehehe..gudluck mak usu

Yumida said...

makseh..tag kmk yg glemer tok..auw! hikhik...insyaAllah, mun sempat mek join

dyabunga said...

dya pun nak join jugak...hehe

Eryati said...

wah..ini dulu komik kegemaran akak la mak usu....siap kumpul komik dia dr awal lg..

Eza Boom Boom said...

wah, heeee. ;) InsyaAllah mek akan join. mekaseh ktk! ;)