Berita Sedih Vs Berita Gembira

Assalammualaikum...

Sekarang nak bagi tau berita sedih ke berita gembira dulu?? Mak Usu rasa better sedih dulu kan pastu kita boleh ubat hati kita dengan berita gembira...huhuhu



Mak Usu buat entri ni nak mengabarkan berita sedih.. Sesungguhnya.. "Dia" yang Mak Usu sayang jatuh sakit untuk kali 3.. Terpaksa masuk ICU... Korang semua doakan "Dia" cepat sembuh k... Tanpa "Dia".. Mungkin tiada juga Mak Usu di dunia blog ni... Mungkin inilah dugaan seorang blogger... Mungkin Mak Usu semua xbertemu jodoh dengan korang2 semua... "Dia" banyak berjasa dengan Mak Usu...

Rasa hati sedih sangat2... Tapi mengenangkan "Dia".. Mak Usu kena kuat... kena jaga dia baik2... Tapi kalau xdapat juga terpaksa Mak Usu cari penggantinya...

Mungkin selepas ni Mak Usu akan jarang online...Online boleh la tapi jarang2 kot...bab "Dia" xda kan.. Kena buat muka kesian la ngan kakak..Baru dapat online... Tapi boleh juga tu online nanti.. Jangan risau k.. Takut2 nanti xda plak orang jenguk blog Mak Usu kalau xda entri..hihihihi... Jadi..korang pun sokong la Mak Usu k...

"Dia" adalah laptop Mak Usu....huuuuu... Rosak kena main2 oleh anak saudara Mak Usu...Bab Mak Usu baru sampai rumah dari Sibu...pergi beraya...hahaha... Sedih sangat2 laptop xboleh on...huhu... Mak Usu xnak jauh ngan blog.. Apepon lama lagi nak g Sibu nak repair...huuhuh... Xper2 Mak Usu try online k...hihih

Dan berita gembiranya... Hari ni pergi beraya umah Orang Cina.. First tyme ni jalan2 g umah Cina kat Sibu.. Happy sangat2..tula sampai dapat berita sedih kot...huuhuhuh... Memang penat la.. Tapi yang tetap dihati buah limau...Siap tapau lagi... Tapi apa yang xsangka dan rezeki Mak Usu hari hanyak gambar yang menceritakan.. Jangan jeles k.. walaupun xbanyak..hahha..Almaklumla...belum kahwin kan...hahahaha


#dapat RM7

Korang ada?? Xdakan?? hahaha...Jangan jeles k... Hahaha.. Jadi macam mana dengan korang hari ni?? Beraya ke duduk umah jek?? hihi

Apepon doakan laptop Mak Usu cepat sembuh k.. Ibu dah serik dah nak repair..huhuuh.. Kena buat baik n puji2 la... hahaa.. Doakan Mak Usu dapat pujuk k...hihihihi..

Walaupun perasaan agak sedih..tapi mulut dari tadi asyik makan limau jer.. Macam rumah Mak Usu plak sambut raya Cina.. terlampau banyak limau... Korang nak limau ker?? Jom la beraya umah Mak Usu... hahaha... 

K la.. Mak Usu rehatkan diri dulu k... Bye

p/s: Xdapat nak tengok cerita korea online malam ni...huhuhu...sedih2...


5 comments:

dyabunga said...

haha..lew..ingtkn apa yang masuk icu rupenye latop..
dya xnk limau..
dya nak angpau tu blh???hahha

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

sedih dulu , baru boleh enjoy2 haha

Hanif said...

semog asi Dia cepat sembuh...

Masz Sidek said...

hehehehe... dpt angpau ehh..
mok juak... ;D

Lady Milo said...

Dapatkan banyak lagi angpow, boleh beli laptop baru. :-)