Perhatian semua!

Assalammualaikum...

Setelah bersedih semalaman.. Mak Usu kembali kuat apabila ada kawan2 blogger Mak Usu yang caring sangat kat Mak Usu... terharu... sobs sobs *sambil lap peluh... hihi...

Dikala kita bergembira, masa tu juga la kita nak bersedih.. Tapi kalo sedih berpanjangan xblh jugak la.. Kena ingat itu mungkin cabaran atau dugaan untuk kita terus jadi kuat... hihi btl kan??

Sebenarnya hari ni keletihan sikit.. Bab baru balik dari Sibu..hantar abg ipar balik KL... yelah..dah sedih kan bawak la diri pg jauh2... cheeewahh... hahaha...

Jujur! Memang ada cerita yang Mak Usu nak kongsikan kat korang semua... Tapi..tapi.. tapi.. Mak Usu nak dengar pandangan korang la... blh x??

Bagi sesiapa yang baca entri Mak Usu malam ni, blh x Mak Usu minta pandangan korang semua...


Apa pandangan korang pasal " dulu musuh sekarang kawan" boleh percaya lagi ke x ahh??? 

Bukan segmen k..hihi..Tapi pandangan ikhlas yang diperlukan...hihi

Terima Kasih :):)

8 comments:

dyabunga said...

blh..terjadi pada dya sendiri.. dan kawan juga boleh menjadi musuh tau..:D

Penjual Reflesia™ said...

kalau dulu die musuh kite, but now die dah jadi kawan kite. itu sesuatu yang baek.=.= tapi pada masa yang same, jangan pulak kite percaya die 100%..hihihi takot jugak kalau2 die masih simpan syak pada kite dan sebaliknya..

p/s : itu je pandangan syieda. hihihi laen orang laen pendapat mak usu..tunggu orang laen pulak, syieda pun nak tau jugak.. =.=

fizafantagiro said...

Nk berkawan blh .. Lgpun terus bermusuh pun tak elok kan .. Cumaa .. kene berhati2 la ermm jgn letak terlalu tinggi kepercayaan dia..

kis said...

Jangan kamu terlalu membenci seseorang itu kelak boleh jadi kamu akan menyukainya dan jangan kamu terlalu menyukai seseorang itu, kelak kamu boleh membencinya...tiada yang mustahil...semua berlaku dengan izin-NYA...

Masz Sidek said...

susah nak madah...
berkawan balit ok...
tp hati2 lah...
takut ada undang disebalik mee...

QasehSuci said...

awak...mak saya selalu ckp jgn benci seseorg nanti dia akan jadi seseorg yg kita paling rapat.

dan arwah nenek sy pun ada pesan..musuh adalah org yg paling rapat dgn kita...kerana semua kekurangan kita dia tahu...dan disbbkan itu kita akan sentiasa pandai menjaga diri kerna x nak tunjukkan kekurangan kita..

jadi tak salah rasanya awk mempercayai dia..semua yg terjadi pasti ada hikmahnya kan...

Nurul ain said...

boleh percaya... tapi if dah berbaik semula... tetap kena hati2 jugak... :)

Nurul Iman Rosman said...

hmm, memang agak susah nak pecaye lah.
pecaye tu boleh, tapi kena lebih berhati-hati.