Merindui kerjaya dahulu...

Assalammualaikum...

Dipetang yang agak panas ni Mak Usu tiba2 rajin plak pg kemas2 barang kat dalam kotak yang dah berhabuk kat stor umah Mak Usu.. Kemas punya kemas..Mak Usu terjumpa name tag ni...

Mak Usu jadi rindu plak dengan kerja2 Mak Usu yang lalu.. Mak Usu pernah bekerja di Pusat Latihan Kraftangan Epal sebagai Marketing Executive selama lebih kurang 10 bulan gitu la..

Satu pengalaman yang Mak Usu xkan lupa sampai bila2.. Disitu la stage pertama yang membuatkan Mak Usu yakin dengan diri sendiri.. Bercakap dan berjumpa dengan ramai orang..

Tapi, bila ada masalah yang xboleh dielakkan, family suruh Mak Usu berenti.. Kesian tengok pelajar2 dan rakan2 seperjuangan Mak Usu sedih.. Mak Usu pun akan sentiasa merindui korang2 semua...

Pusat Latihan Kraftangan Epal adalah pusat pembelajaran menjahit dalam semua aspek iaitu baju kurung, perhiasan rumah dan mcm2 lagi la...hihi...

Ni contoh antara benda yang cikgu2 jahit hasilkan sendiri dengan mesin jahit... Cikgu2 jahit tu kawan Mak Usu la.. Mak Usu xpandai jahit..Mak Usu pandai bodek2 orang beli mesin jahit je...hihihih
Mak Usu yang xpernah langsung pegang mesin jahit ni pun, alhamdulillah sekarang dah pandai sikit2 la..hihi..Setakat koyak kecik2 boleh la...hihi..Kalau nak ambik tempahan...oh tidak....hahahaha

Apepon masa bekerja dan belajar adalah berbeza kan...Mak Usu sentiasa rindukan korang kat Pusat Epal Johor... Rindu nak bagi taklimat pasal jahitan kat MakCik2 dan kakak2 yang pandai jahit...hihihi.

Jadi, dalam xkurang 2 minggu lagi Mak Usu dah nak bergelar student balik.. Xsabar pun ada..takut pun ada.. Harap2 semuanya berjalan lancar la....

Bye..

p/s:Nak cari Pop Ice la panas2 mcm ni..huhuhu


12 comments:

Masz Sidek said...

hehehe... samalah kita tok...
jait sikit jak panday...
insya-Allah mak usu...
semoga Allah permudahkan urusan ktk...

are_lin@yu said...

wahh beznya..selamat belajar kembali...;-)

:: Cik Nur :: said...

Cik Nur suka menjahit..tapi malas..hehehe

aReLaN said...

uish...selamat jadi student balik.hehehe..memang jauh beza zaman belajar ngan zaman keje kan.hmmm

dyabunga said...

selamat menjadi pelajar semula..hehe..:D
makusu ckp nk mkn popice..dya pun teringin jugak..

Munnafendy said...

wahhh kerja kat epal rupanya eh...skrg kerja mn mak usu?

diana said...

JAHIT SIKIT2 PUN SAYA TAK PANDAI..
APATAH LAGI BANYAK2..HEHEHEH

hamzah ian said...

jd student blk best juga.. hehe

misshannajr said...

gudluck mak usu..blaja pandai2 tau :P hehe

Alycia said...

ohh, pengalamn yg sungguh berharga.. alycia mmg lama dh idam mesin jahit epal tu hehe..

eh mak usu, kalau minat pb tu ckp ajer.. xkisah jauh, sbb brg tu boleh diposkan..

Hanif said...

Jadi student lagi happy..kerja banyak pening!!!

Eza Boom Boom said...

kmk rindu zaman sekolah rendah... ngeh3.. Sik pernah gik kerja, ajar tuesyen jak pernah.

Sama la, kmk pun jadi student balit lekak bercuti panjang dengan kerjaya cik datin.

Pop ice? Petang tek mek makan ABC. Hihik. Jeles sikk? :P