Blogger bertuah!

Assalammualaikum....
 
Dah pukul 3 dah.. Baru Mak Usu nak muncul... hahahha... ;p;p;p.. Sorry2.. Baru ja lapang sikit ni...

Terima kasih banyak2 kepada kawan2 blogger yang teka semalam..hahaha.. [Jom teka 2]

Jujur! Mak Usu semalam xda idea langsung nk update blog.. Nanti kalu update takut2 bahasa xboleh blah.. hahaha.. Jadi bagus Mak Usu buat teka teki kan... hehehe... Nak juga dengar jawapan dari korang...

Sampai2 Mak Usu gelak sorang2...hihi... Jadi apa pandangan pertama korang nampak gambar kat atas??

Pilihan jawapan yang Mak Uus bagi pun xboleh blah kan?? Hahhaa.. saja nak bagi meriah hari rabu kan... hehehe...

Jadi...jawapannya... Motif utama Mak Usu tunjukkan pic ni...

A: Pelbagai jenis hp - Pilihan ni adalah motif terakhir Mak Usu nak bagtau...hihi
B: 7 biji hp - Ni pun bukan pilihan pertama
C: Mak Usu nak tunjuk banyak hp la tu.. - hahahhaa... ni pun bukan motif Mak Usu tau...haha
D: Ramai skandal ni banyak hp... - hahahaa.. Jahat la korang kalau pilih jawapan ni... Mak Usu single lagi la...hahaha.... 
E: Hp family Mak Usu la tu... - Tu semua hp Mak Usu
F: Semua hp rosak - Semua hp tu boleh pakai lagi...
G: Hp koleksi Mak Usu - A'a.. ni la motif nye.. Mak Usu nak bgtau korang hobi Mak Usu suka buat koleksi hp... hehehhe...Semua ok2 lagi tau...hihi
H : Untuk jual kot - Sayang tau nak jual...hihi
I : Setengah ok setengah rosak... - Semuanya elok lagi...hehehehe

Hahahahhaa... Jadi jawapannya adalah G... so sapa pilih G?? angkat tangan... hihihi...Jadi tahniah untuk blogger Penjual Raflesia dan Cik Nur... Jawapan anda tepat...

Dan pihak juri telah menetapkan Penjual Reflesia pemenang utama (Topup Rm10) dan Cik Nur (Topup RM5) bab Cik Nur jawap lambat dari masa yang ditetapkan...hehehhe...

Mak Usu bukan nak menunjuk2 tau ...Tapi Mak Usu nak share kat korang hobi Mak Usu yang agak pelik.. Mak Usu memang suka simpan hp.. Padahal yang dipakai cuma 2 jer.. Semua masih elok2 tau... Korang ada ke hobi sama cam Mak Usu??

Nak jual balik sayangla.. hehehe...Maaf k kalau ada yang xsuka dengan entri teka teki Mak Usu k.. Sekadar nak meriahkan keadaan.. hihi..

Ok2..yang menang tu..blh x send email anda atau senang lagi bagi no hp kat email Mak Usu : fieyzilah89@yahoo.. supaya senang Mak Usu nak topup k...

Bye...



5 comments:

Rahmah Ram Ram said...

bagus ape..boleh buat kenang-kenangan betul tak? adakalanya nnt fon yg kita ada tu dah takde dekat market sekarang..mana tau kalau jual lagi 10 tahun harga lagi mahal apa..hikhihkhik.. :)

Munnafendy said...

dasat hobi mak usu ni...ai kalau tukar hp msti trade in.. =)

:: Cik Nur :: said...

wahhh...Cik Nur menang lah.... terima kaseh mak usu... sukenyer....nanti cik nur send nombo tepon eh.. :)

nak send kat fb boleh tak??

dyabunga said...

kalau dya suka kumpul keychain..:D

Penjual Reflesia™ said...

alhamdulillah...syukur2..=.=

syieda dah send ke email mak usu. hihihi tqvm mak usu!! =.=