Saya maafkan awak sebab hensem!

Assalammualaikum...

Alhamdulillah proses hari ni berjalan dengan lancar.. Semua nya normal.. Tapi yang xboleh dilupakan ketika saat Mak Usu melangkah ke dalam hospital di pagi hari...

Fuuuhhhhhhh... ramai bena dah orang yang letak kad ni.. Mesti lambat giliran aku... Alamak! Mak Usu mana da kad hospital.. almaklumla xpernah nak check kat hospital... hahahahha... terus letak ic je..

Bila dah kol 8.05 macam tu... kedengaran "Cik Fizilah" oh oh oh.. Nurse panggil nama Mak Usu.. punya kecoh Mak Usu... Seluar tersempit kat kerusi plak... memalukan... hahaha...

"Cik dah keja ke blajar? Memang xpernah ada kad ek?" Dengan lemah lembut Mak Usu jawap.. "xpernah nurse.. baru nak sambung blaja.. " So xperlu bayar RM1.00 kata nurse tu dan suruh tunggu sekejap...

Erhmmm.. No. 6.. Dapat giliran awal lagi tu.. Tapi makcik2 kat blakang2 ni macam xpuas hati jer.. Mak Usu bukan potong giliran tapi diorang yang letak..nasibla... hahaha... (jahat!)

Tunggu punya tunggu.... "No.6!!" weiiwei..no giliran Mak Usu... ntah pa ntah memang Mak Usu asyik nak wat perhatian jer... Boleh plak selipar tercabut... alamak! malu kali ke-2... hahahahahah...

Masuk je bilik....OMG! Dupdapdupdapdupdap.... Hensem habis pembantu pegawai perubatan ni... Muncul taman plak dalam hati Mak Usu ni.. perasan kan.. Confirm la nak control ayu... hahaha...

Terus pandang name tag... "MOHD FADZLI" nama diberi... hahahaa... Xsabar dah ni nak check.. (punya gatal... hahaha)... Last Mak Usu pun bagi la dia kad dan borang untuk check up tu... Sekali dia bukak mulut... "SINI BUKAN TEMPAT CHECKUP! SAYA XBUAT CHECKUP UNTUK INI! KAT BILIK SEBELAH..XBAGITAU COUNTER TADI KER?? PERGI BILIK SEBELAH"

Uwaaaaaaaaaaa...Macam ni dia layan pesakit/pelanggan dia... Nak kata period tapi lelaki... hahaha...Harap muka ja hensem tapi xberbudi bahasa.. huhuhu... Dengan sopan Mak Usu melangkah kelua dari bilik itu...

Dalam hati..bukan salah Mak Usu.. dah bagitau la kat counter tadi... huh! tapi dek kerna hensem, mulut ni berat plak nak bergaduh... hahahaha.. Orang macam tu xpayah layan la... Jadi "SAYA MAAFKAN AWAK SEBAB HENSEM" 

Harap ada la pesakit lain tegur sikap budi bahasa beliau... Xpon kasar dengan Mak Usu sorang jer... Yelah dah gedik sangat tadi kan..hahahahhaa... ;p;p;p;p

Amalkan lah sikap berbudi bahasa.. Baru sesama rakyat sejahtera kan... Sayang je muka hensem tapi kasar dengan pesakit... Nasib la Mak Usu xda sakit jantung ke apa ke... Kalau x, habislah... aduhh2...

Sabar jela mampu dibuat.. Diharap dengan orang lain dia xkasar macam tu... Xsemua orang tau tahu selok belok hospital....

Nasib baik nurse kat bilik sebelah baik.. Sejuk sikit hati... Xnak la marah2 hari jumaat... hahahhaa...

Kes masuk bilik X-RAY lain plak... hahahaa... apepon next entri k... nak bw jap...hehehe

Bubye...

p/s: Bukan nak mengaibkan beliau...nak puji dia hensem la... hihihihi :) Sorry...


11 comments:

Arra Ahmad said...

nasib bukan nama laki aku..haha
nurse memang baik mak usu oii..kan.kan? hehe

Rumah Kuning said...

hensem pun tak guna kalau takde budi bahasa. hehehe

Shahazrin said...

Makusu baik.... kalau x hensem marah x?

Eza Boom Boom :) said...

hee, kalau Eza.. memang Eza jawab habes-habes dia tu tadi. Memang tak nak bagi muka walaupun dia encem.. Hihi. Mungkin, Eza ni cepat gelabah kot, spontan je nak jawab kalau orang tak berbudi bahasa. :)

Hawa Ahmady said...

kita setuju dengan Rumah Kuning.. apa gunanya kalau hensem tapi tak reti jaga hati dan perasaan orang lain.. *ehh teremosional.. sorry..huhu

Cik Sibuk said...

Kalau saya..daripada tadi hensem..terus jadi tak hensem..huh

Eryati said...

cian mak usu ..hihihi..minggu lepas akak pun ada g klinik gg..takut...tp d sebabkan dentist tu baik serta hensem..serta siap budi bahasa..dan pandai pulak dia ikut slang sabah...(org semenanjung ntah belah mana)...then dia cabut gg pun tak sakit..lalalal...

Mr. E'raz Fadli said...

Mak Usu, untung kan org ensem ni.. hehe.. SABAU SABAU.. ;)

QasehSuci said...

hahah...sabar...sabar...sebab dia hensem...hahaha

Masz Sidek said...

Sak ati mun nemu org kedak ya...
Saba jak la....
Rasa nak smackdown jak nya....
hehehehehe.....

Mak Usu said...

@arra ahmad hahahhaa... a'a nurse memang baik..hihi

@rumah kuning tu la.. hensem luaran jer...huhu

@shahazrin hahaha.xhemsem?? hurmm xmarah gak kot.. hahaha...

@eza kalau dah gelabah memang xblh control.. tapi semalam macam terkunci plak mulut mak usu... hahahaha

@hawa tula susah kalo hensem luaran jer.. hati xnak baik kat org... hahaha :)

@cik sibuk terus buruk je rupakan... haha

@eryati kalo betul2 dia hensem n baik.. terus syok jer nak berubat kan..hahaha

@mr e'raz.. tula kan.. untung org hensem..buat slh pun masih dapat pujian.. hahhaa

@qasehsuci hahaha... hensem punya pasal la ni...haha

@masz aok..yalah tek.. nasib kmk tuk gk masih ada kesabaran tinggi.. haha..