Sila buka baju anda!

Assalammualaikum...

AMARAN!!


Pastikan anda semua siap sedia dengan sebarang yang anda baca dan tengok selepas ini...Diharap anda baca ke arah yang positif k...

"SILA BUKA BAJU ANDA"

Cepatla korang g buka... hahahahha... ;p;p;p;p;p... Mak Usu gurau je la... hehhee... Itula arahan yang Mak Usu terima bila nak buat x-ray hari tu... Wajib kena buka lua dan dalam lagi tu.... hahaha... Nasib xkena buka seluar.. kang lain jadiknya... hahaha.. ;p;p;p;p...Dah bagi dah amaran kat atas tu...hahahhaa

Sebelum ni Mak Usu memang pernah gak buat medical check up tapi kat hosptl luar.. Tu la ingat2 lupa dah... Nasib hari tu orang xbanyak.. terus je nurse bagi masuk... dan bagi baju putih dan pergi bukak baju... hahaha...

Masuk je bilik pertukaran, adalah nampak arahan2 yang diberikan... Lupa sngt2 masa nk ambik pic... hehehe... Tapi yang buat Mak Usu gelabah... bahagian tali baju diletak belakang... Aduh! macam mana ni.. sapa yang nak ikatkan untuk Mak Usu...bingung betul.. last2 Mak Usu ikat dulu baru pakai... Tapi xpe jugak la... nurse perempuan tu buat xkisah sngt la...

Kelua je dari bilik pertukaran..adehhh sunyi je bilik x-ray ni.. seram Mak Usu...

"dah siap cik fizilah" alamak! pegawai perubatan lelaki lah pulak yang buat x-ray... dalam hati (Ya Allah, Maafkan hambamu ini jika belakang hambamu ini ternampak oleh orang") Malu nye... rasa nak kelua je dari bilik tu...

Tapi sekali lagi mulut terkunci dek "PEGAWAI NI HENSEM JUGA!!" uwaaaaaa...memang sah gatal la Mak Usu ni.. hahahhaa... tapi xnak wat taman dulu.. takut2 kena cam KES INI ...hahahah..

"Cik Fizilah berdiri disini dan peluk benda ni..." Peluk kotak x-ray tu rupanya...ingat suruh peluk dia... hahaha... Dah bagi amaran dah kat atas...postif2...hahaha... 

Yang Mak Usu ni plak neves sangat...xtau la pasal ape...ahahhaa..

"Cik Fizilah relaxkan badan...dengar arahan saya betul2 k..." dengan sopannya Mak Usu anggukkan kepala... hahaha...

Pas 2 minit gitu terus siap..xlama! hehehe.. terus Mak Usu cepat2 masuk bilik pertukaran...Lepas tu kelua boleh plak nak lipat baju tu..dah baik sangat kan... terus ditegur pegawai tu..." xpayah lipat, letak situ k.."

Hehehehe... Macam tu la layan pesakit.. Xla orang marah.. Kena dengan hensem terus sopan santun lagi... Best! hehehe.. Tu makna nya xsemua orang hensem jahat..dan xsemuanye jugak baik... hahahahha

Alhamdulilallah setelah x-ray semua nya ok.. Mak Usu xdengar pun apa dia cakap... Mak Usu ter"syok" plak tengok muka dia... hahahaha.. Jangan plak korang cop Mak Usu gatal.. hahaha.. Cuma menikmati keindahan ciptaanNYA... *blushing...

Apa yang dapat Mak Usu belajar sebenarnya... Xsemua benda elok diluar bagus juga didalam...Semuanya kita xdapat nak menduga,,tapi sebaiknya.. orang baik kita baik tapi orang jahat jangan la sesekali kita balas...

InsyaALLAH ya berlaku pasti ada hikmahnya.. :)


Bubye... :)


16 comments:

Hawa Ahmady said...

post title gempak..!! cepat2 kita tengok..haha..

~ Blog Si G@dis Des@ ~ said...

hihi...teringt pnglmn xray sblum msuk u dlu...lelaki jgk tlg xray..malu sgt2...hoho

apix said...

he3 .. aduihh .. kontroversi punya tajuk .. hehe

fizafantagiro said...

Memang ! eee .. malu kan .. dulu masa sy mula - mula nak keje gov , kene check up , time x-tray .. hambikkk ko , kene bukak baju ,, tukang x-tray lelaki , dan yag paling haru , sy silap pakai baju hijau spital tu .. adoiiii...

Arra Ahmad said...

ingatkan hapelah mak usu merepek hari ni..haha

dyabunga said...

kelakar lah mak su ni.. hehe..

QasehSuci said...

adeh...lagi sorg pegawai hensem yer...hehehe

Miss Nadya said...

pegawai hensem mmg tak boleh blah..:)

semoga syg cepat sihat..:)

nad pernah kena xray kt tgn jerk..:)

p/s :: jom lah join kalau nk di riview..:)

Jomkongsistory aka Cerita Kedai Kopi said...

haha.. post yang bertajuk kontroversi.. hehe.. layan~

Masz Sidek said...

sik apa mak usu... sampay kat unimas kelak carik hemsem + baik.... hahahahaha....

Masz Sidek said...

dah siap... header ktk...

http://masrinasidek.blogspot.com/2012/01/untuk-arelan-mak-usu-dan-dyabunga.html

eintan nurfuzie said...

salam....sory terjah lambat..anyway...salam perknalan

Munnafendy said...

ehh yeke buat xray kena tanggal baju?? hee baru tau la =)

Masz Sidek said...

Mak usu mun ktk nak ambil header ya... ktk KLIK dolok gamba ya suruh besar... pasya baruk ktk save... k...

Mak Usu said...

Hahhahahaha... untuk korang2 semua, sorry ek buat post title gempak sikit...bia korang baca... hahaha.. apepon Mak Usu nak cite pengalaman x-ray jer...hehhehee

Anonymous said...

assalamualaikum, nak tanya lah. soalan sensitip nih uhuk uhuk..
bra kena bukak tak? first time ni..