Dah prepare ke masuk sekolah?

Assalammualaikum..


"Oh, anakku..dah ready ke barang2 nak g skolah nanti??"

Erk.. Berapa hari bulan ek hari ni... "Ala Ibu, sebulan lagi la.. Kita daftar half of february la"

Bila fikir2 balik pertanyaan Ibu tu.. dussshhh! Mana sempat la.. Check2..yang nak kena buat:
  1. Medical Check Up
  2. Fotostat sijil n sahkan..
  3. Isi semua2 borang yang diperlukan..
  4. Buat gambar ukuran pasport
  5. Nak update buku Bank Islam
  6. Nak cari kasut bertutup kaler hitam
  7. Nak cari beg baru.. Beg lama dah rosak.. hihi
  8. Cari tudung putih untuk minggu orentasi
  9. Baju baru..
  10. Cadar dan bantal baru
  11. Baldi.. hahaha
  12. Payung
  13. Alat2 tulis.. yang lama ntah pergi mana..
  14. Beli buju tulis..
  15. Nak kena bankin yuran..
  16. ........................................
Dalam otak Mak Usu ni kalo boleh semua nak beli baru.. Macam dulu2 tu.. kalau masuk sekolah jer confirm semua baru kan?? hahaha.. Kalahkan budak darjah 1... hahaha

Bukan apa.. Serius! Mak Usu dah xda simpan semua2 tu macam alat tulis ke.. Pen pun habis dakwat banyak la... hehehe... Tapi tu semua shopping bila dah sampai kuching...hehehhee.. Apepon tadi Mak Usu dah buat appointment dengan Hospital Saratok nak buat medical check up besok..

Takut la.. Lama tau dah x masuk hospital check2 mcm tu.. hahahaha..grrrrrrrr... Serius! menyeramkan... Apepon doakan semoga berjalan dengan lancar k.. :):):)

InsyaAALAH, nanti Mak Usu blaja rajin2 k.. Xnak malas2..*sambil gerakkan kening...:)

Btw, sebelum terlupa... Hari ni Mak Usu dapat banyak kawan dari Segmen BA semalam... Mak Usu dah letakkan semua nama2 kat Bloglist Feb 2012 Mak Usu kat sidebar sebelah kanan k.. Diorang semua best2.. Harap jadi bloglist bukan sampai Feb jer.. Tapi sampai bila2... hehehee

Byebyebyebye...

6 comments:

masz said...

Tahniah... ktk sambung belajar kat Kuching kah...
Apa nama tempat ya???
Hehehehe...

Mak Usu said...

@masz Thank Masz.. Aok..Sambung blaja kat kuching.. Kat Unimas.. Boleh roger2 kelak.. hehe.:):)

fizafantagiro said...

Study rajin-rajin yer =)

Mak Usu said...

@fizafantagiro Thank fiza...hehehe..yup2.. ni semnagat nak study ni.. hahah :)

Arra Ahmad said...

tahniah la ya..dapat sambung belajar..best tu..
:)

Mak Usu said...

@Arra Ahmad Terima kasih... a'a..best.. tapi lama dah xstudy nih.. hehe