HASRULHASSAN.COM - Inilah BlogKu

Assalammualaikum...

Permulaan petang ni Mak Usu nak join Segmen HH untuk blog yang followers 1000 kebawah.. 
 Nak join jugak klik banner kat atas k...

Nama anda dalam blog : Mak Usu
Nama blog anda: Sejuta Rasa Mak Usu
Tagline blog anda: Dicoretkan jari jemari hasil inspirasi diri yang menduga bakal menggegarkan dunia! (tagline ke ni?? hihi)

Ceritakan bila anda mula berblog, mengapa dan kenapa anda berblog. Apakah inspirasi anda untuk berblog?

Mak Usu mula sign up blog xsilap September 2010 tetapi sekadar sign up sahaja kerana terdengar kawan cakap pasal blog.. Yelah.. masa tu rasanya semua nya nak ada.. mcm facebook, friendster or tagged.. Tapi xjalan pun.. 

Bergaul dengan senior masa di Politeknik adalah suatu adat yang amat baik... Jadi dalam masa yang sama Mak Usu berkawan baik dengan seorang senior tersebut.. Xsangka beliau ada blog.. Melihat blog beliau yang sangat cantik dan penerangan beliau terhadap kebaikkan berblog... membuatkan Mak Usu tekad nak active blog Mak Usu balik... Tetapi tiada kemudahan internet menjadi penghalang untuk Mak Usu terus berkarya di blog...

Detik demi detik... Memiliki broadband sendiri adalah perkara yang paling menggembirakan Mak Usu.. Kerana sedia dalam otak dah boleh update blog semula dan layari apa2 jak kita nak kan..
Di saat Oktober 2011 bermula Mak Usu berkarya dalam blog dan mencari kawan2 yang sama berblog.. Alhamdulillah sekarang ada sedikit kemajuan dari dahulu...Yang penting ada kawan blogger yang sudi singgah di blog Mak Usu.. :):)

Berkongsi pengalaman dan cerita-cerita dalam kehidupan adalah sebab mengapa dan kenapa Mak Usu berblog.. Mak Usu berkarya ni berharap Mak Usu dapat bagi manfaat untuk pembaca.. Mungkin sekadar cerita peribadi tetapi Mak Usu usaha untuk letakkan pengajaran didalamnya.. Perkongsian adalah amat penting... Mak Usu memang seorang yang jenis berkawan dan berkongsi..

Jadi selain dari facebook, Mak Usu juga jadikan blog sebagai pentas untuk Mak Usu berkawan dengan blogger dan bertukar idea antara satu sama lain disamping berkongsi pengetahuan yang kita ada.. memang selalu Mak Usu bagitahu perkongsian adalah penting... Dan Mak Usu juga telah letak berblog adalah satu hobi Mak Usu yang paling penting...

Mak Usu hargai setiap pembaca blog Mak Usu.. InsyaALLAh Mak Usu akan perbaiki setiap yang kurang dalam blog Mak Usu... Dan apa yang kita lihat ramai blogger2 yang sudah berjaya sekarang dan entri mereka ulaskan memang terbaik.. Jadi blogger yang terbaik tu la inspirasi Mak Usu dalam dunia blog... Bukan untuk meniru tapi untuk belajar sesuatu dari mereka.. :):) Sehabis jujur dah..hihihi

Terima kasih kepada yang sudi follow blog Mak Usu... dan Terima kasih yang xterhingga untuk HH kerana banyak berkongsi tip2 yang amat berguna pada blogger baru mcm Mak Usu... Thank again!!

Bye..

p/s: Setiap kenangan akan diabadikan selamanya... Yang berlalu pastikan berlalu..yang tiba pastikan hargainya...


18 comments:

dyabunga said...

Semoga berjaya mak usu..:D

Razif Mokji said...

teruskan dengan semangat ye

Lady Milo said...

betul. tu... saya pun suka tips dari HH.. semoga berjaya ye mak usu... macam nak join la pulak segment ni... fikir dulu lah....hehe.... :-)

Ain Syazana said...

i'm ur 300th! hehe..gud lux yer mak usu :)

Azmi Khan said...

Selamat berjaya mak su(tp sy lg besar leh ke panggil mak su).....
huhu.....

oh ye belajar poly mana erk?

sabry oppa said...

i follow you... follow me back okey...
nice entry n blog yg superb!
rajin2 kan lah tgk tuk singgah blog sabry oppa n ahmad sabree... n ringan2 kan untuk komen entry okey gurlz.. good luck dalam berblogging... sabry oppa always support !
shaberry92.blogspot.com (blog kpop)
sabryoppa.blogspot.com (blog remaja)
kalau boleh follow 22 blog okey..
thanks! nice to meet you..

inapramli said...

follow jgk ni.hpe sudi fllow sy jgk.new blogger.tq..

Mr.Clive said...

suka tgk orang yang baru berblog ni.dorang punya cerita banyak best best. :)
hehehe

Lia Irdelia said...

305 ~ salam singgah...

=)

Faztee Danisha said...

dtgn jenguk blog ni tmbh kwn..:)

CINTA UNTUK KITA said...

salam.. dtg dr segmen yg sama..
done follow mak usu..
jemput singgah dan follow blog sy ya..

Cik Huda said...

308..done follow u..
salam perkenalan..

Makwe Kintan said...

salam ukhwah mak usu ^__^

JunAina said...

Salam ukhwah...

singgah dari blog hasrulhassan.

pha is said...

salam perkenalan mak usu... datang dari segmen yang sama.. semoga mak usu lebih sukses dalam dunia blog...

✿✿mamAuni✿✿ said...

salam mak usu..
datang dari segmen y sama, follow mak usu..jgn lupa follow sy untuk mengeratkan lagi ukhwah..

Ayang Anim said...

salam kenal..

terjah dari segmen yang sama..
All the best...

HasrulHassan [HH] said...

As-Salam.
Ehem... senior tu secret admirer ehh ..lalallallaa ... huhuhuhu

Terima kasih atas kesudian join segmen di HASRULHASSAN.COM. Semoga bertambah rakan di dunia blogger ini dan dapat manfaat serta memberi manfaat kepada yang lain.

Sesungguhnya sebaik-baik manusia adalah yang dapat memberi manfaat kepada manusia yang lain.

Terima kasih sekali lagi.

http://www.hasrulhassan.com